Kennemer Wijn en Bier Gilde
het lekkerste bier brouw je zelf

Barcommissie

| |
Geschreven door Michel Jeursen

Bar commissie:

Bezetting:

  • Michel Jeursen (voorzitter)
  • Peter Wester

Bar commissie zal zijn werkzaamheden uitvoeren met een vaste kern van vrijwilligers, te weten:

  • Frans Koopman
  • John Tuip
  • Roelf van Til
  • Peter Henneman
  • Ad Weterings
  • Rene Beentjes
  • Cor Jeursen
  • Simon vd Kolk
  • Sander van Ierschot
  • Gerard Bruins
  • Frank Buijs
  • Kitty Rietman
  • Paul van den Berg (culinair medewerker)

Taken:

  • Het op peil houden van de bier voorraad en andere dranken t.b.v. club- en verdiepingsavonden, open dagen, ALV, nieuwjaarsreceptie, club-BBQ en werk dagen. Voor avonden met een proeverij dient de organisator van deze proeverij de bieren in te slaan en af te rekenen met bezoekers en penningmeester.
  • Bemannen van de bar tijdens de clubavonden (tussen 19:30 – 23:30 uur), open dagen, ALV en nieuwjaarsreceptie. Bemannen van de bar gaat volgens schema, bestaande uit de barvrijwilligers en de barcommissie.
  • Het indienen van voorstellen voor clubbrouwen, deze laten verwezenlijken en keuren voordat het aangeboden wordt ter consumptie. Zie verder HHR artikel 6 – clubbrouw.
  • Selectie commerciële bieren voor verkoop (KWBG-leden kunnen hun voorkeur uiten naar de barcommissie).
  • Zorgdragen voor hapjes/snacks en dergelijke (inkoop en verwerking). Dit gaat momenteel via Paul van de Berg.
  • Aanvragen budget voor evenementen waar de barcommissie bardienst verricht (hapjes, clubbrouw, etc).
  • Financiële afwikkeling baropbrengst naar penningmeester per evenement waar de barcommissie bardienst heeft verricht.
  • Schoon opleveren van sociale ruimte na evenementen waar de barcommissie bardienst heeft verricht in samenwerking met de overgebleven aanwezige leden.
  • Opleiden van leden die bardienst hebben wat betreft de barbediening (vaten wisselen, installatie spoelen, schoon afleveren ruimte etc).
  • Opdrachten verstrekken aan technische commissie ter verbetering van bar en sociale ruimte.
  • Het onder de aandacht brengen van kandidaat brouwsels die genomineerd kunnen worden tot ‘clubrecepten’ en verheven tot de Assummer recepten serie kunnen gaan worden.