Brouwen bij het KWBG

Van KWBG-leden die hun eigen bier brouwen, verwachten we dat ze de brouwinstructies nauwgezet volgen. In deze brouwinstructies staat precies vermeld wat je voor, tijdens en na het brouwen moet doen. Constateert een brouwer afwijkingen (bijvoorbeeld dat de schrootmolen stuk is, of dat de vorige brouwploeg de installatie niet schoon heeft achtergelaten), dan dient hij dat op het brouwformulier te vermelden. Bij schade aan de installatie waarschuwt hij het bestuur en de Technische commissie. Eventuele schade kan op de gebruiker worden verhaald. De brouwinstructies zijn te vinden via het menu Leden ‑ KWBG documenten (je moet dan wel inloggen).

Laat het clubhuis De Schuimkraegh altijd netjes achter na een brouwdag!


BROdeLuxe

BROdeLuxe is een programma om bierrecepten te ontwikkelen. Het is geschreven door Peter Wester en het bevat een aantal handige tools (deLuxe). Uitgangspunt is het uiteindelijke bier dat je wilt realiseren. Vanuit het eindresultaat bereken je dus de hoeveelheden ingrediënten. Deze 'BROdeLuxe'-denkwijze blijkt pragmatisch te zijn. Andere programmatuur werkt meestal andersom en gaat uit van wat de ingrediënten qua bier opleveren.


BROdeLuxe Online

BROdeLuxe Online is een Online versie van de 'klassieke' BROdeLuxe. Het is geschreven door Peter Wester en Horst Gerrlich (uitgerold en in produktie genomen in april 2011). Ultieme voordeel is dat een recept gestald kan worden in de BROdeLuxe Online Recepten Database. Overal waar internet toegang is, betekent dat er over de recepten beschikt kan worden. Verder kunnen de recepten naadloos uitgewisseld worden tussen de klassieke BROdeLuxe en BROdeLuxe Online. Verder kunnen beide programma's bierrecepten volgens de BeerXML standard importeren en exporteren. Klik op BROdeLuxe Online om snel online je eigen recepten te maken!


BROdeLuxe Online - Brouwutilities

Met deze online utilities kun je verscheidene schattingen berekenen, onder meer van de hoeveelheid alcohol in je bier.